Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/tinakolhammar.se/kraniosakralterapi.nu/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5483

Nytt för år 2018 – kursdagar med oss!

Kraniosakral filosofi och praktik – en väg till kontakt med hästen  Del 1

Vi bjuder in till en första del av kraniosakral terapins filosofi och praktik som en väg till kontakt med hästen. Kursen syftar alltså inte till att du ska lära dig behandla med kraniosakral terapi (för den typ av kurs rekommenderar vi Institutet för Biodynamisk Kraniosakral Terapi www.bkst.se) utan till att med hjälp av biodynamisk KS lära känna hästarna på ett djupare plan, förstå dem annorlunda och kanske öppna upp för olika typer av kommunikation.

Tid:              Den 14 april  09:00 – ca. 17:00
Plats:           Fridhem, Åled utanför Halmstad
Att ta med:  Egen lunch
Oömma varma kläder för praktik med hästarna
Bekväma kläder för praktik inomhus
Anteckningsmaterial
Pris:            1700 kr inklusive moms och fika

Under dagen kommer vi att varva:
– kortare föreläsningar
– guidade inkännande övningar
– diskussioner i små grupper
– en praktiskt omgång där vi arbetar med varandra på bänkar
– en omgång där vi arbetar med hästarna (OBS! i den mån de vill).

Föreläsningarna introducerar den biodynamiska kranioskrala terapin samt ger er de första redskap ni behöver för att närma er en annan individ utifrån detta förhållningssätt. Det kommer att finnas gott om möjlighet till personlig hjälp eftersom att vi är två facilitörer och också tid för de frågor och upplevelser som dyker upp under dagen.

Mycket begränsat antal platser!
Anmälan är bindande.
Anmäl via mail till tinakolhammar@gmail.com.

Varmt välkomna!

 

En deltagare skriver:

Hej svejs. Jag blev ombedd av Sinka (hund) att ge henne en ordentlig behandling i tisdags. Den dagen vi skulle varit hos dig (för behandling). Satt länge med henne, minst en timme, innan hon själv gick och lade sig i sängen för att vila. Det gav ett mycket bra resultat, imponerande vad duktig hon är den lilla. Nästan lika stor skillnad som det var när hon hade varit hos dig den där första gången. Så nu kan vi nog vänta ett tag innan vi besöker dig ;). Ser att du har skickat ut info kring fortsättningskurs har inte fått det och vill gärna se om jag har möjlighet, Tack!

Anisette har lyssnat på poddavsnittet om KS och kursen och skriver:

Så kul att få en liten repetion efter kursen, gjorde att jag blev påmind om en del som jag glömt. Sedan kursen har jag även varit mer medveten om min ryggrad än jag någonsin varit förut, väldigt coolt – och behagligt. När jag besökte min fysioterapeut ett par dagar senare kunde hon inte hitta något fel i min kropp, trots att jag haft flertaler låsningar och obalanser tidigare, tänker att det faktiskt inte var en tillfällighet. Även lyckats släppa på ett par spänningar hos Ström ?. LÄNGTAR till del 2 <3

Susanna fick också kraftfulla svar tiden efter kursdagen:

? Det här var ett intressant ”sammanträffande”! ? Igår var jag på en kurs som syftade till att visa hur kraniosakralterapi kan förbättra kommunikationen med hästar, och idag testade jag att ge mina egna hästar behandlingar. I Epona var det först en rörig, lite sticksig energi. Känslan var att vi gungade runt utan fäste. Efter ett tag la det sig och hon kunde släppa in mig ett lager djupare, där det fanns avslappning och även mycket mer livskraft.
När behandlingen var över var Epona mycket tydlig med att hon ville gå på promenad, och förvånande nog gick hon med mycket bestämda kliv, långt bort från gården och de andra hästarna. Detta har hon aldrig tidigare gjort under det år som vi känt varandra. Fast vi utforskade platser vi aldrig varit på fortsatte Epona att vara fylld av både lugn och självförtroende; även detta helt nytt för att vara henne.
Vi var iväg dryga timmen och mot slutet erbjöd hon sig att trava ett par volter runt mig, nöjt frustandes i en stretch, som att hon verkligen ville känna in den här trygga versionen av sig själv.
Nu tycker jag ännu mer om KS ?<3